Familie en Vrienden,


Filippenzen 1:6 Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u (ons) een goed werk is begonnen, dit ten einde toe zal voortzetten tot de dag van Christus Jezus.


Even een update…

Het einde van de winter is in zicht, de vogels zijn druk bezig zich voor te bereiden op het voorjaar. In Oeganda werden we altijd wakker van de vroege vogels en dat begon altijd al voor 6.00 in de morgen. Na twee jaar lang gewekt te zijn door dit gezang, zijn de herfst en de winter zonder vogels weer even wennen voor ons. De kinderen vragen zich af waarom ze zoveel kleren aan moeten, na twee jaar lang met korte broeken en zonder jas op pad te zijn gegaan. Iedereen heeft zo zijn voorkeur voor het prettigste seizoen. Nathaniah en Josiah vroegen al sinds ons vertrek uit Oeganda, wanneer gaan we de sneeuw zien? Hun geduld werd beloond. In februari ging onze reis richting het noorden van de USA, naar gebieden waarvoor in het nieuws al gewaarschuwd werd voor veel hinder op de wegen vanwege de sneeuw, en dit hebben we ervaren.


Onderweg naar GOM

We reden richting Buffalo New York, waar we een oriëntatiegesprek hadden met Global Outreach Mission. De weken ervoor waren we druk bezig met de inschrijving, hiervoor dank aan een ieder die ons daarbij heeft geholpen. De reis was een 11 uur durende rit, files, vast in de sneeuw, uiteindelijk hebben we het gehaald in twee dagen reizen en een overnachting. De eerste bewuste ervaringen van sneeuw voor de kinderen, en ook voor Stephanie was het een nieuwe ervaring om auto te rijden in de sneeuw!!


Bij GOM

In de oriëntatieweek kregen we veel informatie over GOM. De organisatie bestaat sinds 1943, het is een overkoepelende organisatie waarin zendelingen hun roeping kunnen uitwerken. Meer dan 500 zendelingen zijn werkzaam onder de paraplu van GOM en zij werken verspreid over 50 verschillende landen. Als gezin kwamen we in contact met GOM door vrienden die ook via GOM werkzaam zijn in Oeganda. Global Outreach Mission helpt de zendelingen bij hun administratieve werkzaamheden zoals: nieuwsbrieven verzenden, een begroting opstellen en bij het bijhouden van de financiële verantwoording voor de belasting in de USA. Dit is voor ons als gezin een grote hulp omdat we in de USA geen thuisfrontcommissie hebben, die ons zoals in Nederland heel veel steun geeft in het verzorgen van de bijv. de nieuwsbrief.


Weer terug naar Oeganda

Onze vliegtickets naar Oeganda zijn geboekt met als vertrekdatum 13 mei 2015, deze datum komt steeds dichterbij. We kijken er naar uit, maar ondertussen mogen we getuigen dat God ons op wonderbaarlijke wijze contacten geeft met kerken en bijbelstudiegroepen hier in de USA. We hebben al verschillende keren onze presentaties mogen geven en de komende weken staan er nog een aantal op het programma. Hierin kunnen we onze ervaringen en onze toekomstplannen delen. Ook kunnen we, nu we met GOM samenwerken, duidelijke informatie geven aan mensen over hoe zij ons maandelijks kunnen ondersteunen.


We staan inmiddels ook op de webpagina van Global Outreach Mission;


(http://www.missiongo.org/donate/missionaries/gert-jan-and-stephanie-vroege-1)


De komende weken wordt het heel spannend of we werkelijk weg kunnen op de 13de in mei (of later!!). De begroting die we samen met GOM gemaakt hebben is realistisch, maar tegelijkertijd een uitdaging. We hebben vele contacten en we bidden voor nog meer contacten, maar uiteindelijk is het Gods werk om daadwerkelijk de mensen ertoe te bewegen ons als gezin te ondersteunen. We willen God de glorie geven voor onze tijd in de USA. Hij voorzag ons van een auto die we mochten huren voor een zendelingenprijs en we zijn dankbaar dat onze reis naar Buffalo in alle veiligheid (zowel heen als terug) verlopen mocht. En tot slot danken we voor het herstel van onze gezondheid. (Papa, Nathaniah en Josiah hadden een flinke kou te pakken!!)


Persoonlijke gebeds- en dankpunten:

Gert-Jan: “Ik heb wat meer geduld nodig voor we terugkeren naar Oeganda, ik vraag gebed voor meer studie- en presentatie avonden!!” (Matteus 28:19-20)

Stephanie: “Ik ben druk druk met de homescholing van de jongens, een parttime baan en de klus als wandelende agenda. (voor alle afspraken in de USA).”

Nathaniah: “ik dank voor de vele bezoeken en vele nieuwe vrienden. Ik heb mijn eerste twee tanden gewisseld en eindelijk héél veel sneeuw gezien!”

Josiah: “ik ben druk bezig om het ABC te leren. Waarom leren we zoveel nieuwe mensen kennen? En waarom moeten we zoveel kleren aan? (KOUD!!) Ik wil daarom graag terug naar Oeganda, daar hoef ik niet zoveel kleren aan!”

Als gezin zijn we dankbaar voor een goede tijd in de USA met onze ‘family’, We mochten Thanksgiving, kerst, en de verjaardagen van Stephanie en Gert-Jan hier met hen vieren. We danken ook voor de home scholing van de kinderen en voor Stephanies parttime baan. En voor het mogen inwonen bij Stephanies moeder.

Verder vragen we gebed voor:

- Voor goede (en meer) presentatie avonden en zondagen in kerken

- Voor voldoende financiële ondersteuning

- Voor de visa voor Oeganda

- Voor de komende weken van voorbereiding voor vertrek, pakken enz.

- Voor onze plek in Oeganda nog steeds in samenwerking met SHIM, (Sheperds Heart international ministry)en het werken op de eilanden van Oeganda.

Bedankt voor de trouwe steun die u geeft in alles!